‘Verbannen & Verbonden’ op Tweede Kerstdag 2019

Drie kleine Winterconcerten met Gedichten in de Historische Kerk Groesbeek

GROESBEEK – Op 26 december organiseert hoboïste Lidia van der Vegt het 34e seizoenen-concert. Het programma – dat deze keer het thema “Verbannen en Verbonden” heeft meegekregen – bestaat uit drie verschillende mini-concerten van een half uur, waarin muziek afgewisseld met poëzie een warme wintersfeer oproepen. In de pauzes kunt u genieten van warme wijn en kerstbrood. Veel bezoekers genoten in de afgelopen seizoenen van alle drie de concertjes, maar ze zijn ook afzonderlijk te beluisteren.

Voor de seizoenconcerten stelt Lidia elke keer met bevriende musici een nieuw en verrassend programma samen. De groep ʻArpeggio Ventoʼ, treedt weer op, bestaande uit Appelona Klarenbeek (fluit), Lidia van der Vegt (hobo) en Heleen Venekamp (harp) met een gevarieerd programma, samen met de reeds bekende tenor Emiel Hoefnagel. Pauline Schenck bespeelt het grote kerkorgel. Er klinkt een scala aan muzikale klanken uit verschillende tijden van diverse componisten onder andere: Monteverdi, Vivaldi, Dandrieu, J.S.Bach, Gluck, Mozart, Renaldo Hahn, André Jolivet en Arvo Pärt.

Aan de muur zijn er kunstwerken te bezichtigen van Nellie de Mulder. Zij houdt zich bezig met schilderen en ruimtelijke conceptuele kunst. Op doeken spatelt, plamuurt of giet ze lagen verf. Het zijn gevoelsregistraties en zoektochten naar dat wat schuil gaat achter het zichtbare, werken met vaak een persoonlijke diepere betekenis, die ze boven het persoonlijke uit weet te tillen, zodat het een universele waarde krijgt. Daarbij laat ze zich inspireren door “tekens” uit haar directe dagelijkse omgeving. Wonend aan de Waal registreert ze wat groeit en bloeit in de uiterwaarden en gebruikt ze elementen uit het rivierenlandschap als vertrekpunt voor haar werk.

De gedichten worden voorgedragen door Irma Bogers en Henk Barendregt. Harry Janssen maakt weer kunst-creaties van winterbloemen uit de vrije natuur. De miniconcerten beginnen 14.15 uur, 15.15 uur en 16.15 uur. De deur is ruim een kwartier voor aanvang open. Entree bij binnenkomst is € 15,-. Bezoekers voor alleen het laatste concert betalen € 10. Entree kinderen: € 2,50-. (Entree kan ook in iedere pauze). 

Historische Kerk / Protestantse Groesbeek, Kerkstraat 18, 6561CC Groesbeek.

Dank aan Vrienden van de Seizoenen-Concerten.

Reserveren is mogelijk en aan te raden in verband met de verwachte toeloop. Mail daarvoor naar: lidiafrancis@yahoo.com. Meer informatie: www.lidiafrancis.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 december, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor ‘Verbannen & Verbonden’ op Tweede Kerstdag 2019

Reageren is niet toegestaan.