Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor centrum van Millingen aan de Rijn

MILLINGEN AAN DE RIJN – Het centrum van Millingen aan de Rijn krijgt per 1 januari 2020 een bedrijveninvesteringszone (BIZ).  iervoor hebben Roland Gesthuizen, voorzitter van de nieuwe BIZ, en wethouder Irma van de Scheur op donderdag 19 december een overeenkomst getekend. Met de BIZ willen Millingse ondernemers het centrum van Millingen aan de Rijn aantrekkelijker maken.

Dit doen ze samen met andere organisaties. Hiervoor is een werkgroep opgericht die bestaat uit de centrumondernemers, de Millingse Ondernemers Vereniging, de Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal en de gemeente Berg en Dal.

Verfraaien centrum

De werkgroep heeft de afgelopen periode plannen gemaakt om het centrum te verfraaien. Zo willen ze bijvoorbeeld bloembakken plaatsen en het Romeinse verleden zichtbaarder maken. Verder moet er een centrale ontmoetingsplek komen en fietsers en wandelaars op de dijk  moeten verleid worden om het centrum te bezoeken.

Ondernemersfonds

Om de BIZ mogelijk te maken dragen vrijwel alle ondernemers in het centrum bij aan een ondernemersfonds. De gemeente ondersteunt dit fonds en maakt het mogelijk metbelastingregels. De Millingse ondernemers hebben een budget van circa 15.000,- per jaar voor het verfraaien van het centrum. De gemeente draagt jaarlijks ca. € 3.500 bij.

Ruime meerderheid van de ondernemers positief over BIZ

Voor de instelling van de BIZ heeft de gemeente een draagvlakmeting georganiseerd onder de ondernemers in het centrumgebied. Dit is verplicht volgens de wet. Maar liefst 77% van de stemmen was vóór oprichting van de BIZ. Volgens de wet moet minstens tweederde voor stemmen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 december, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor centrum van Millingen aan de Rijn

Reageren is niet toegestaan.