Cursus Omgaan met borderline voor familieleden in Nijmegen

NIJMEGEN – Op donderdag 19 maart 2020 van 18.30-20.30 uur start de cursus “Omgaan met Borderline”. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis woonachtig in de regio Nijmegen.

Quote deelnemer: “Ik heb zelf handvatten voor effectiever gedrag gekregen. Mijn vrouw en ik delen veel meer inzichten dan tevoren en kunnen elkaar beter verstaan. De relatie met mijn dochter profiteert hiervan”.

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

Quote deelnemer: “Handvatten in omgang met mijn partner gekregen. Inzicht waar ik wel en geen invloed op heb (zijn gedrag). Bewust worden van mijn grenzen en het belang deze goed af te bakenen”.

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De onvoorspelbaarheid en de wisselende (soms heftige) emotionele reacties van diegene met borderline vraagt veel van familieleden. In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt  en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

Quote deelnemer: “Erg goede mix tussen theorie en praktische toepassing (in een groep dus veel  (h)erkenning). Zeer professionele begeleiding. Het lijkt misschien overdreven, maar hier zouden zoveel meer mensen iets aan hebben”.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt u aangeboden door Indigo.

Informatie en aanmelding: Indigo info@indigogelderland.nl of tel: 026-3124483. 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Cursus Omgaan met borderline voor familieleden in Nijmegen

Reageren is niet toegestaan.