Gelredag met veiling in het Gebroeders van Lymborch Huis

NIJMEGEN – Op zaterdag 8 februari is er een Gelredag in Nijmegen. René Arendsen van de ‘Ridders van Gelre’ besteedt aandacht aan de expositie ‘Middeleeuws Vernuft’ in Museum Het Valkhof en aan het Gebroeders van Lymborch Huis.

René Arendsen treedt iedere zaterdagochtend van 8 tot 12 uur aan voor Omroep Gelderland. Aan het begin van ieder heel uur houdt hij een kort gesprek over een gebeurtenis die betrekking heeft op de middeleeuwse geschiedenis van het oude hertogdom Gelre. Hij doet dat op locatie.

Speciale veiling

In het Gebroeders van Lymborch Huis zal hij net na 9 en 11 uur onder meer praten over de grote brand die de Stichting Maelwael Van Lymborch begin november trof. Hij zal een oproep doen om tegen 11.45 naar de Burchtstraat te komen waar hij een veiling zal leiden voor het brandfonds van de Gebroeders van Lymborch.

Mensen kunnen vooraf spullen aanbieden ter veiling bij het secretariaat van de stichting (secretariaat@gebroedersvanlymborch.nl). Ridder René gaat deze spullen per opbod verkopen. Dus iedereen die nog iets leuks of waardevols op de kop wil tikken…kom naar het Gebroeders van Lymborch Huis op 8 februari tegen 12 uur!

Gebroeders van Lymborch Huis

Bezoekers leren in het Gebroeders van Lymborch Huis meer over het leven en de kunstwerken van de familie Maelwael Van Lymborch. Hier stond het Maelwael familieatelier waar de drie gebroeders opgroeiden en het vak leerden. De veertiende-eeuwse kelders van dit atelier liggen nog steeds onder het huis aan de Burchtstraat 63. In de achterzaal van het huis wordt onder andere een film getoond over de Gebroeders van Lymborch en zijn nauwkeurige replica’s van werken van Maelwael en de getijdenboeken te bezichtigen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het Gebroeders van Lymborch Huis op www.gebroedersvanlymborch.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 februari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gelredag met veiling in het Gebroeders van Lymborch Huis

Reageren is niet toegestaan.