Nog een paar dagen te gaan en het Knotsenburgse Carnavals-bal barst los! 

NIJMEGEN – Zaterdag om 18:00 uur zal burgemeester Bruls de stadssleutels overdragen aan Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Mark I en Jeugdprins Sem I in het Marikenpaleis en wordt Nijmegen officieel Knotsenburg.

De doorgewinterde Carnavalist heeft er dan al wel een paar uren opzitten, vrijdagavond beginnen er al heel veel met het Hofbal in de Vereeniging en de Knotsenburgse jeugd trapt zaterdag om 14:11 uur af in de bovenzaal van de Waagh natuurlijk samen met het kabinet van Sem I

Zondag is traditioneel om 14:00 uur de Grote Woonboulevard Stadsoptocht Knotsenburg 2.0 Een stoet van felgekleurde wagens en loopgroepen trekken door de binnenstad samen met de vele dweilorkesten. De Woonboulevard Stadsoptocht trekt ieder jaar vele duizenden toeschouwers langs de kant om de bouwwerken van de carnavalsverenigingen te bewonderen.

De maandag staat in Knotsenburg, alweer voor de 21ste keer, in het teken van Ga Mee Van Café Naar Café. Om 12:11 uur gaan de deuren van maar liefst 15 kroegen in het centrum van Nijmegen open, ga jij ook mee maandag de 24ste?

En de laatste dag van het Carnaval verbinden we het 44ste Boerenbruidspaar in het onecht. De plechtigheid zal plaatsvinden in het Valkhofkapel rond de klok van 12. Daarna wordt het alweer tijd om de sleutels van de stad terug te geven aan de Nijmeegse Burgervader, jeugdprins Sem I zal daarmee de (altijd lastige en emotionele) spits afbijten om 16:00 uur in de Waagh en  Prins Mark I moet in het Marikenpaleis 7 uur later hetzelfde ondergaan en is het Knotsenburgse Bal weer voorbij.

Natuurlijk zijn er veel meer evenementen in Knotsenburg tijdens de mooiste dagen van het jaar. Op www.knotsenburg.nl onder het kopje activiteiten staan alle activiteiten van alle Carnavalsverenigingen. Er is voor jong en oud genoeg te kiezen!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 februari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Nog een paar dagen te gaan en het Knotsenburgse Carnavals-bal barst los! 

Reageren is niet toegestaan.