Geen raadsvergadering op 2 april in verband met besmet raadslid

GROESBEEK – De raadsvergadering van donderdag 2 april 2020 gaat niet door. Dit heeft de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Mark Slinkman, besloten in overleg met de fractievoorzitters. De reden is dat een raadslid van de gemeente Berg en Dal besmet is met het coronavirus. Of er ook andere raadsleden besmet zijn is nu nog niet bekend.

Wat zegt het RIVM hierover?

Gezien de incubatietijd van het coronavirus, de maatregelen van het kabinet en de adviezen vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), is het niet geoorloofd om de raadsvergadering op 2 april 2020 door te laten gaan. Daarom is nu alvast besloten deze vergadering af te gelasten.

Wanneer vergadert de raad weer?

De punten die op de agenda stonden voor 2 april 2020, worden doorgeschoven naar de eerstvolgende raadsvergadering. Die staat vooralsnog gepland voor 14 mei 2020, maar dit is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Burgemeester Slinkman heeft vanmiddag telefonisch contact gehad met het getroffen raadslid en zijn medeleven overgebracht. Mark Slinkman: “Juist in deze moeilijke tijd is het van belang dat de raad over de toestand in de gemeente kan spreken. De veiligheid en gezondheid van de raadsleden en van onze medewerkers moet nu echter voorop staan. Daarom wordt er voorlopig niet vergaderd.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Geen raadsvergadering op 2 april in verband met besmet raadslid

Reageren is niet toegestaan.