Berg en Dal versoepelt de betaling van gemeentelijke belastingen

GROESBEEK – Voor inwoners, verenigingen en ondernemers die door de Corona-crisis in financiële problemen komen, versoepelt de gemeente Berg en Dal de betalingsregelingen voor de gemeentelijke belastingen. Daarnaast worden leges van afgelaste evenementen terugbetaald.

Ondernemers (inclusief ZZP-ers) die getroffen zijn door de corona-crisis kunnen een betalingsregeling aanvragen of om uitstel van betaling vragen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor verenigingen die nu geen kantine-inkomsten hebben. Ook inwoners die nu met minder inkomsten te maken krijgen, kunnen als dat nodig is gebruik maken van een betalingsregeling. Denk bijvoorbeeld aan horecamedewerkers met een nulurencontract.

De gemeente verstuurt in ieder geval tot 1 mei geen aanmaningen of dwangbevelen. De gemeente legt nog wel nieuwe belastingaanslagen op omdat ondernemers hierdoor inzicht krijgen in hun betalingsverplichtingen. Ook zijn er ondernemers die de aanslagen wel gewoon willen ontvangen en kunnen betalen.

Leges evenementenvergunningen

De leges voor vergunningen van evenementen die niet doorgaan of al afgelast zijn vanwege de corona-crisis laat de gemeente vervallen. Reeds betaalde leges worden terugbetaald. Wethouder Sylvia Fleuren namens het college van burgemeester en wethouders: “Iedereen wordt geraakt door de coronacrisis. Velen van ons gaan het ook financieel merken. Niet iedereen kan de financiële gevolgen even goed dragen. De gemeente Berg en Dal wil inwoners hierbij graag ondersteunen. De nu geboden ruimte voor betalingen is een eerste begin. Andere maatregelen worden nu uitgewerkt. Samen gaan we deze corona crisis zo goed mogelijk door komen.”

Meer informatie

De gemeentelijke belastingen worden door het belastingkantoor Munitax opgelegd en geïnd. Het betreft onroerendezaakbelasting, afvalstoffenheffing, rioolheffing en toeristen- en forensenbelasting. Inwoners, verenigingen, ZZP-ers en andere ondernemers die uitstel van betaling of een betalingsregeling willen aanvragen kunnen hiervoor bij Munitax terecht. De gemeente verwacht dat in de loop van deze week op de website van Munitax hiervoor een formulier beschikbaar is.

De gemeente wijst inwoners die betalingsproblemen hebben er ook op dat gespreide betaling via automatische incasso mogelijk is. Alle informatie is terug te lezen op de website van Munitax.

De komende dagen geeft de rijksoverheid meer duidelijkheid over financiële regelingen voor ondernemers en ZZP-ers. Wat de lokale gevolgen van deze overheidsmaatregelen zijn, maakt de gemeente een dezer dagen bekend.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Berg en Dal versoepelt de betaling van gemeentelijke belastingen

Reageren is niet toegestaan.