Leerlingen bouwen vogelhuisjes en bestrijden zo processierups

GROESBEEK – De leerlingen van basisschool Op de Heuvel in Groesbeek krijgen allemaal een bouwpakket voor een vogelhuisje. Deze vogelhuisjes dragen bij aan de bestrijding van de eikenprocessierups. Zo brengt de school techniek, creativiteit en natuur bij elkaar in deze tijd dat de kinderen noodgedwongen door de coronamaatregelen thuis zitten.

Op woensdagochtend 1 april geven wethouder Annelies Visser en Roel Kuppens, directeur van de basisschool, de eerste bouwpakketjes thuis af. Voor alle 110 leerlingen is er een bouwpakketje beschikbaar. De school heeft dit voor elkaar gekregen in samenwerking met Stadsboom, houtbedrijf Jongeneel en Gemeente Berg en Dal.

Creatief aan de slag

De leerlingen ontvangen bij hun bouwpakket een projectbeschrijving. Hierin leren ze meer over de koolmeesjes en hun rol in de bestrijding van de rups. De leerlingen mogen creatief aan de slag met de versiering van het vogelhuisje. Uiteindelijk kunnen de leerlingen de vogelhuisjes ophangen en worden ze gevraagd een foto van het resultaat te maken. De basisschool vraagt de oudere leerlingen om ook een logboek bij te houden van het proces. Wethouder Annelies Visser: “De Gemeente Berg en Dal draagt graag bij aan zo’n leuk project. Hier komen natuur, techniek en creativiteit samen. Voor leerlingen is het op dit moment niet altijd makkelijk om noodgedwongen thuis te blijven. Misschien dat dit bouwpakket hun een beetje helpt. Echt een heel erg leuk initiatief van Op de Heuvel!”

Vogelhuisjes in Avonturenbos

Een deel van de vogelhuisjes komt in het Avonturenbos in Groesbeek te hangen. De boswachter hangt ze aan de bomen langs het pad door het bos. Het pad krijgt de naam ‘Op de Heuvelpad’. Als de coronacrisis voorbij is wordt het ‘Op de Heuvelpad’ feestelijk geopend door de leerlingen van de gelijknamige school.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Leerlingen bouwen vogelhuisjes en bestrijden zo processierups

Reageren is niet toegestaan.