Mevrouw A. Egberts-Preijer 100 jaar

MILLINGEN AAN DE RIJN – Mevrouw A. Egberts-Preijer is vandaag jarig. Zij heeft de prachtige leeftijd van 100 jaar bereikt. Reden voor burgemeester Mark Slinkman om haar met een bloemetje te verrassen.

Door de coronamaatregelen mocht hij uiteraard niet naar binnen bij Gasthuis St. Jan de Deo, waar mevrouw Egberts woont. Hij gaf de bloemen bij de deur af, maar kon mevrouw Egberts gelukkig wel door het raam feliciteren met deze mijlpaal.

Wie is mevrouw A. (Tonia) Egberts-Preijer?

Mevrouw is op 24 april 1920 geboren op de boerderij en gewend aan hard werken. Zij is lang getrouwd geweest met de heer Egberts (in Millingen ook wel bekend als ‘Pinkhof’). Zij waren beiden zeer bekende personen in het dorp. Dit kwam door hun winkeltje, de voorloper van de eerste supermarkt in Millingen. In dit winkeltje, net onder de rook van de kerk, kon je terecht voor alle dagelijkse boodschappen. Met name de glazen voorraadpotten met snoep waren zeer in trek bij de schoolgaande jeugd. Het was niet makkelijk om, met een stuiver in je hand, een keus te moeten maken uit al die gevulde potten met toverballen, snoeppapier, zwart/witpoeder, dropcenten, zeepblokken of zoethout.

Mevrouw Egberts heeft jarenlang gezongen in het zangkoor van Millingen. De laatste jaren geniet zij van ritjes in de auto waarna ze in geuren en kleuren vertelt over de prachtige natuur die ze heeft gezien. Op creatief vlak is mevrouw nog steeds erg actief. Zo zijn de vers gedraaide balletjes in de soep haar specialiteit en als het op knutselen aankomt staat mevrouw nog steeds haar mannetje!

Mevrouw Egberts is iemand die weet te genieten van de kleine dingen van het leven en je ziet haar zelden zonder een glimlach op haar gezicht. Haar kinderen en kleinkinderen zijn haar alles en ze mist hen dan ook enorm in deze tijd. Op Facebook stond een oproep om de jarige een kaartje te sturen. Het zou fijn zijn als heel veel mensen dit gedaan hebben. Zodat voor mevrouw Egberts haar 100e verjaardag toch een bijzondere en onvergetelijke dag is.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Mevrouw A. Egberts-Preijer 100 jaar

Reageren is niet toegestaan.