Jochem van Gelder deelt lintjes uit op Koningsdag

ARNHEM – Omroep Gelderland en Jochem van Gelder zorgen samen voor een onvergetelijke Koningsdag. In het speciale tv-programma De Gulden Gelderlander verrast Jochem Gelderlanders met een vergulde broche. En dat is niet het enige! Samen maken we van Koningsdag één groot feest, gewoon vanuit huis.

Op Koningsdag heeft Omroep Gelderland een divers programma. Zowel op tv, radio als online; er komt van alles voorbij. Dus blijf lekker thuis en geniet van een fijne Koningsdag!

TV Gelderland | Koninklijke tv-gids

Om in de feeststemming te komen blikken we vanaf 11.00 uur terug naar Koninginnedag 1991 in Buren en Culemborg en vervolgens naar Koninginnedag 1998 in Doesburg en Zutphen. Hoe vierde Gelderland in de vorige eeuw Koninginnedag?

Aansluitend is de documentaire Introdans – Een koninklijk cadeau te zien om 15.30 uur. Tijdens het staatsbezoek aan het land van Máxima, Argentinië, geeft Koningin Beatrix een bijzondere cadeau: een optreden van het Arnhemse balletgezelschap Introdans. Omroep Gelderland reisde mee en kreeg een uniek kijkje achter de schermen.

’s Avonds vanaf 17.20 uur is het speciale programma De Gulden Gelderlander te zien. Presentator Jochem van Gelder gaat de provincie in om Gelderlanders te verrassen met een Gulden Gelderlander: een vergulde broche. De broche is een speciale versie van het welbekende lintje. De Gelderlanders die hiermee verrast worden, zijn inwoners die hun steentje hebben bijgedragen aan de provincie.

Meer weten? Bekijk dan onze online tv-gids.

Radio Gelderland | Muziek van eigen bodem

Zonder muziek geen feest! Speciaal in het teken van Koningsdag hoor je de hele dag muziek van de beste Nederlandse artiesten. Ook bellen we met Jochem van Gelder over zijn tv-programma De Gulden Gelderlander. En als kers op de taart brengt radioverslaggever Laurens Tijink de muzikale klanken van de vrijmarkt naar tv, radio en web. We geven dus podia aan Gelderse muzikale talenten!

Koningsdag vieren we samen

Om tot slot nóg meer in de oranjestemming te komen organiseren we via Facebook een kleedjesmarkt, met kleine prijsjes. Geef aan welk prijsje jij wil ‘winnen’ en wie weet ga jij er vandoor met een van onze gadgets!

Wij zijn benieuwd hoe jij Koningsdag viert! Stuur maandag jouw verhaal, foto of video naar omroep@gld.nl of via WhatsApp naar 06-220 543 52. Alle verhalen worden gebundeld en zijn terug te lezen in onze liveblog op www.gld.nl; zo vieren we Koningsdag toch een beetje samen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Jochem van Gelder deelt lintjes uit op Koningsdag

Reageren is niet toegestaan.