Eerste digitale raadsvergadering in Berg en Dal op 14 mei 2020

GROESBEEK – Op donderdag 14 mei 2020 is de eerste digitale raadsvergadering in de gemeente Berg en Dal. De vergadering begint om 20:00 uur en is live te volgen.

Waarom digitaal vergaderen?

In verband met de coronacrisis is besloten om geen fysieke bijeenkomsten voor de gemeenteraad te organiseren als dit niet noodzakelijk is. Om er voor te zorgen dat gemeenteraden toch besluiten kunnen nemen, is de spoedwet “digitale besluitvorming” aangenomen. Deze wet maakt het digitaal nemen van rechtsgeldige besluiten mogelijk.

Inspreken

Inwoners hebben ook bij het digitaal vergaderen de mogelijkheid om in te spreken op punten die op de agenda staan. Insprekers kunnen zich vóór 14 mei, 12:00 uur melden bij de griffie via griffie@bergendal.nl.

Live meekijken

De gemeenteraad komt niet fysiek bij elkaar. U kunt dus niet in het gemeentehuis aanwezig zijn. Daarom is het verplicht om inwoners de mogelijkheid te geven om de vergadering op een andere manier te volgen. U kunt meekijken via de website https://bergendal.raadsinformatie.nl. Daar staat ook de agenda met vergaderstukken. De vergadering is ook te volgen via Omroep Berg en Dal.

Microsoft Teams

De raadsleden van Berg en Dal maken gebruik van Microsoft Teams om digitaal te vergaderen. Op 16 april 2020 was de eerste digitale vergadering van het presidium. Deze vergadering is online uitgezonden en terug te zien via https://bergendal.raadsinformatie.nl. Tot slot wenst de gemeenteraad van Berg en Dal alle inwoners veel sterkte in deze tijd. Blijf gezond en let goed op elkaar.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Eerste digitale raadsvergadering in Berg en Dal op 14 mei 2020

Reageren is niet toegestaan.