Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Theo van der Velden

GROESBEEK – Theo van der Velden uit Millingen aan de Rijn heeft op 15 mei 2020 een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn raadslidmaatschap. De heer van der Velden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Langer dan 12 jaar raadslid

De heer Van der Velden nam in de digitale raadsvergadering van 14 mei afscheid als raadslid. Voor vertrekkende raadsleden die 12 jaar of langer lid zijn geweest van de gemeenteraad mag een lintje aangevraagd worden. Theo is al sinds 2002 raadslid voor Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS). Tot 2015 in de gemeente Millingen aan de Rijn, daarna in de fusiegemeente Berg en Dal.

Uitreiking op 1,5 meter

De onderscheiding werd, samen met een gedenkpenning, vrijdagochtend 15 mei officieel uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman. Dat gebeurde bij Theo thuis. De uitreiking was anders dan normaal, maar daardoor zeker niet minder speciaal. Vanwege de coronamaatregelen werd bij de uitreiking de 1,5 meter-regel in acht genomen. De vrouw van Theo mocht de onderscheiding vervolgens opspelden.

Arnold Driessen

Arnold Driessen werd donderdag tijdens de raadsvergadering benoemd tot raadslid van de gemeente Berg en Dal. Hij volgt de heer Van der Velden op, die nog wel politiek actief blijft als lid van de carrousel.

  


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Theo van der Velden

Reageren is niet toegestaan.