Gemeenteraad Berg en Dal vergadert tot zomerreces digitaal

GROESBEEK – De gemeenteraad van Berg en Dal vergadert tot het zomerreces digitaal.

Digitaal vergaderen tot 1 september

De afspraak was eerst dat de gemeenteraad tot 1 juni 2020 alleen vergadert wanneer dit nodig is. Dit is verlengd tot 1 september 2020. Alle vergaderingen zijn digitaal. Dit heeft het presidium besloten.

Waarom digitaal vergaderen?

De reden hiervoor is dat fysiek vergaderen meerdere nadelen heeft. In de raadzaal is er te weinig ruimte om aan de 1.5 meter-richtlijn te voldoen. Voor het vergaderen op een andere locatie zijn te veel (technische) aanpassingen nodig. Ook zijn er raadsleden die vanwege de
gezondheidsrisico’s liever niet fysiek vergaderen.

Microsoft Teams

De gemeenteraad heeft in april en mei digitaal vergaderd. Hierbij is gebruik gemaakt van Microsoft Teams. De vergaderingen, waaronder de raadsvergadering op 14 mei, zijn goed verlopen. Ieder lid van de raad of carrousel kan door digitaal te vergaderen veilig meedoen aan de vergadering.

Vergaderingen

In onderstaande tabel staan de vergaderingen op een rij. Alle vergaderingen beginnen om 20:00 uur, met uitzondering van het presidium. Die begint om 18:30 uur. De vergaderingen zijn live te volgen op bergendal.raadsinformatie.nl.

Data: 

11 juni 2020:  Raadsvergadering
16 juni 2020:  Thema-avond over wateroverlast
18 juni 2020:  Presidium
24 juni 2020:  Carrousel (financiële stukken)*
25 juni 2020:  Carrousel*
9 juli 2020:  Raadsvergadering

*= onder voorbehoud. Presidium stelt de agenda’s voor deze vergaderingen vast

Hoe verder?

In de zomer wordt een besluit genomen over de vergaderingen die staan gepland na het zomerreces. Hierbij wordt rekening gehouden met de situatie rondom het coronavirus op dat moment.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gemeenteraad Berg en Dal vergadert tot zomerreces digitaal

Reageren is niet toegestaan.