Expositie Toren van Babel  

BERG EN DAL –  Mensen bouwden een toren tot aan de hemel en God strafte hen voor hun hoogmoed waardoor de bouwers elkaar niet meer verstonden. De zogenoemde Babylonische spraakverwarring. Zo staat er in de bijbel. Het kunstenaarscollectief van Babylon heeft zich door dit verhaal laten inspireren en exposeert van 1 juni tot 1 juli in de Huiskamer van het  Restaurant.

Hoge torens zijn van alle tijden. Van de Pyramides tot de Toren van Pisa. Van de World Trade Center tot de Burj Khalifa in Dubai. Het loopt niet altijd goed af met deze ‘grootse’ bouwwerken. De toren van Pisa ging scheef staan.Hollywood kwam met zijn film Towering Inferno, een tragedie die bewaarheid werd op 9/11. De Twin Towers vernietigd. Dichter bij huis, bouwden in 2018 twee rivaliserende dorpen bij Den Haag brandstapels die ze vreugdevuren (!) noemden, waarbij de vonken bijna op de huizen oversloegen.

Huiskamerrestaurant Babylon Kwakkenbergweg 150 Berg & Dal

Openingstijden : di t/m zondag 12-17.00 uur.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 juni, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Expositie Toren van Babel  

Reageren is niet toegestaan.