Expositie 11 en 12 juli 2020 in ‘Het kerkje van Persingen’

PERSINGEN – Paul Verstegen (schilderijen) en Wilfrie Linssen (brons), beide lid van de Kunst Kolonie Plasmolen, exposeren bovenstaande data samen in “Het kerkje van Persingen”.

Binnen het werk van Paul Verstegen is het uitgangspunt de abstractie te onderzoeken puur op kleur, verfbehandeling compositie en kwaststreek. Binnen zijn werk laat hij het process onderdeel worden van het product en laat daarbij ruimte voor associatie en laat zich hierbij leiden door wat spontaan ontstaat. 

Paul presenteert recent werk wat voortgekomen is vanuit diverse studies over röntgenfoto’s CTscans etc. “De vele vormen, lijnen die hierin te ontdekken zijn vind ik fascinerend. De organische tot meer strakke lijnen en de transparantie lijken een eigen beeldtaal te bezitten, waardoor iedere foto een eigen identiteit heeft”. Dit inspireerde hem om deze beeldtaal te gaan onderzoeken.

Wilfrie exposeert sinds 1988 in vele gerenommeerde galeries en beeldentuinen. Naast haar vrije werk ontwerpt zij ook in opdracht voor bedrijven, overheden en particulieren. De inspiratie voor haar werk vindt ze in de thema’s: mens, dier en mythologie.

“Ieder beeld is voor mij weer een uitdaging, niet alleen creatief-maar ook technisch gezien. Een spannende zoektocht naar de wijze waarop ik de kern en ziel van het ontwerp het best kan treffen”. Haar recente beelden kenmerken zich door de bijzondere structuur, de huid van het beeld. Het resultaat van een lange zoektocht en tegelijkertijd het begin van een nieuwe richting in haar werk. Technisch gezien zijn het moeilijk te gieten beelden. Een ware uitdaging voor de bronsgieterij.

U bent van harte welkom:

Zaterdag 11 en zondag 12 juli 2020
10.30-17.00uur
Persingsestraat 9-5
6575 Persingen


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juni, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Expositie 11 en 12 juli 2020 in ‘Het kerkje van Persingen’

Reageren is niet toegestaan.