Hulp voor kleine ondernemers Berg en Dal

BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal gaat hulp bieden aan kleine ondernemers (tot ongeveer 5 medewerkers) in de gemeente. De gemeente gaat daarom de samenwerking aan met “Over Rood”.

Wat is Over Rood?

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie die ondernemers begeleidt en ondersteunt bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Een ondernemer met een hulpvraag kan via de gemeente geholpen worden door Over Rood.

Waarom doet de gemeente dit?

De gemeente Berg en Dal heeft verschillende ondernemers die heel goed zijn in hun werk, maar die het lastig vinden om hun financiën/uitgaven te beheren of op orde te krijgen. In sommige gevallen leidt dit tot (grote) problemen. En de coronacrisis maakt dit er niet beter op. Deze ondernemers kunnen nergens terecht omdat andere hulpinstanties, zoals Schuldhulpbuddy, alleen particulieren helpen. Daarom is de samenwerking met Over Rood belangrijk.

Wethouder Irma van de Scheur: “Als gemeente willen we graag ondernemers met schulden vroegtijdig helpen. Dat voorkomt grotere problemen in een later stadium. Over Rood werkt met (oud-)ondernemers die andere ondernemers willen helpen. Dit is leerzaam voor de getroffen ondernemers en het bevordert het ondernemersklimaat in onze gemeente.”

Hoe kan een ondernemer ‘Over Rood’ inschakelen?

Ondernemers die hulp nodig hebben kunnen contact opnemen met het sociaal team van de gemeente Berg en Dal via 024-7516520. Uitgebreidere informatie staat op https://www.overrood.nl/.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Hulp voor kleine ondernemers Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.