Genomineerden ‘Leukste uitje van Gelderland’ 2021 bekend

 
REGIO – Twaalf uitjes zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Gelderland 2021’. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen vanaf vandaag hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via www.anwb.nl/verkiezing
 
Wie de winnaars zijn wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.
 
De top 12 van genomineerde uitjes in Gelderland (in willekeurige volgorde):
 
1.   t Veluws Zandsculpturenfestijn
2.   Slot Loevestein
3.   De Tuinen van Appeltern
4.   MuZIEum Nijmegen
5.   Kroller-Muller Museum
6.   De Spelerij
7.   Airborne Museum ‘Hartenstein’
8.   Amusementspark Tivoli
9.   GeoFort
10.   Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
11.   Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
12.   ZERO55
 
Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. Burgers’ Zoo, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Sport- en Belevingscentrum de Scheg, Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Nederlands Openluchtmuseum, Apenheul en Julianatoren zijn genomineerd namens Gelderland.
 
Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.
 
Vakjury bestaat uit: Walter Jonker – Hoofdredacteur Pretwerk.nl, Riëtte Mulder-Lemein – mede-eigenaar Go-Kids, Goof Lukken –Trendwatcher en docent attractieparken management Breda University of applied sciences, Hans van Leeuwen – trendwatcher Pleisureworld, Willem Kraanen – senior adviseur ZKA Leisure consultants en Marlies Ellenbroek – Marketing en Business Development Manager ANWB Eropuit.
 
De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt georganiseerd door ANWB Eropuit. Dé plek binnen ANWB waar leden inspiratie opdoen voor een leuke dag uit in eigen land. Op www.anwb.nl/eropuit kunnen leden ook tickets voor de leukste uitjes met ANWB ledenvoordeel bestellen.

Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Genomineerden ‘Leukste uitje van Gelderland’ 2021 bekend

Reageren is niet toegestaan.