Drugspand in Groesbeek gesloten

GROESBEEK – Burgemeester Mark Slinkman heeft donderdag 30 juli een bedrijfspand in Groesbeek voor één jaar gesloten. De politie trof onlangs een hennepkwekerij aan in het pand.

Wat heeft de politie aangetroffen?

In het bedrijfspand waren drie kweekruimtes met in totaal 842 hennepplanten. Ook heeft de politie allerlei goederen in beslag genomen die bestemd waren voor de hennepkweek, zoals assimilatielampen en koolstoffilters. Daarnaast was in de meterkast van het pand een illegale stroomaansluiting aangebracht.

Wat betekent deze sluiting?

Van 30 juli 2020 tot 30 juli 2021 mogen het pand en het daarbij horende erf niet gebruikt worden. Ze moeten bovendien zichtbaar afgesloten zijn, de deuren zijn verzegeld. Het toch betreden van het pand is verboden en strafbaar. Dit is voor iedereen kenbaar gemaakt door op het pand aangebrachte affiches.

Waarom sluit burgemeester Slinkman dit pand?

De burgemeester sluit dit pand vanwege een overtreding van de Opiumwet. De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan bovendien leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en brandgevaar. En het kan een aanzuigende werking hebben op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Burgemeester Mark Slinkman licht zijn besluit toe: ”In onze gemeente treden we hard op tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen staan daarbij bij mij voorop. Ik roep onze inwoners op om drugsactiviteiten te blijven melden, zodat we samen onze gemeenschap veilig houden.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 juli, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Drugspand in Groesbeek gesloten

Reageren is niet toegestaan.