Café-restaurant De Linde in Groesbeek gesloten

GROESBEEK – De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft vrijdagavond caférestaurant De Linde gesloten. De regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen werden niet nageleefd.

Wat betekent deze sluiting?

De Linde is per direct sinds 1 augustus gesloten. Wanneer De Linde weer open mag, is nog niet bekend. De Linde moet een plan van aanpak ter goedkeurig aan Veiligheidsregio Gelderland-Zuid voorleggen voordat zij weer open mogen.

Burgemeester Mark Slinkman: “Het is jammer dat De Linde niet gehandeld heeft na de eerdere waarschuwing. Een uitgaansgelegenheid in Groesbeek voor de eigen jeugd vind ik namelijk belangrijk. De meeste besmettingen vinden nu plaats onder jongeren. Het gaat als vanzelf: vandaag naar De Linde, volgende week oma een dikke verjaardagsknuffel. Groesbeek moet niet weer een brandhaard worden, zoals in het voorjaar. Alle Groesbekers kennen wel een of meer vitale ouderen die toen zijn overleden. Een herhaling van dat drama kunnen en moeten we samen voorkomen.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 augustus, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Café-restaurant De Linde in Groesbeek gesloten

Reageren is niet toegestaan.