Glasvezel in Groesbeek ruimschoots aanwezig

GROESBEEK – Merendeel van de huishoudens in Groesbeek is al aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dit blijkt uit de database van de breedband atlas van onderzoeksbureau stratix. Hiermee loopt Groesbeek ruimschoots voor op gemiddeld Nederland. 

Met ruim 90% is Groesbeek goed vertegenwoordigd. Een aantal wijken in Groesbeek zijn nog niet of gedeeltelijk niet aangesloten op glasvezel. In deze gebieden wordt veelal gebruik gemaakt van internet over een koperen verbinding.

Meer dan 3 miljoen glasvezelaansluitingen

Nederland telt meer dan 3 miljoen huishoudens die zijn aangesloten op glasvezel. Dit aantal zal de komende jaren nog flink blijven groeien. Vooral in de buitengebieden van Nederland wordt hard gewerkt aan een hogesnelheids internetverbinding. In vergelijking met de randstad en grotere plaatsen van Nederland scoren de buitengebieden uiterst goed qua aansluitingen. 

Hoe hoger de snelheid, hoe minder keuze er is

Uit een ander rapport, wat stratix heeft verzorgd voor de consumentenbond, blijkt dat het aantal providers afneemt des te sneller het internet wordt. Met een internetverbinding over glasvezel worden hoge snelheden gehaald van 500 Mbps, maar dit wordt maar door enkele providers, en in sommige gebieden zelfs door één enkele provider, aangeboden. Een goede uitkomst bij het overstappen is de snelheid van glasvezel vergelijken per provider. In buitengebieden wordt steeds vaker internet aangeboden door lokale glasvezel aanbieders. In de toekomst hoopt men dan ook op meer regionale glasvezel aanbieders. Door het toenemen van glasvezel providers zal de keuze groter worden en kan er pas gesproken worden over eerlijke concurrentie.  

Met glasvezel aansluitingen wordt het aantal woningen bedoeld dat zonder veel inspanningen (direct) aangesloten kan worden op een glasvezelkabel (inclusief de woningen die al glasvezel hebben tot in de meterkast). 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Glasvezel in Groesbeek ruimschoots aanwezig

Reageren is niet toegestaan.