Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar starten formulierenbrigade

GROESBEEK – De gemeenten Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar gaan in het voorjaar van 2021 samen starten met een formulierenbrigade. Een formulierenbrigade helpt inwoners bij het invullen van (online) formulieren.

De formulierenbrigade gaat 4 keer per maand een inloopspreekuur organiseren; 2 keer in de gemeente Berg en Dal, 1 keer in Heumen en 1 keer in Mook en Middelaar. Inwoners van alle drie de gemeenten kunnen bij alle drie de spreekuren terecht.

Wat voor soort hulp?

De hulp van de formulierenbrigade is bedoeld voor inwoners die (financiële) vragen hebben of moeite hebben met het begrijpen en lezen van (online) formulieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om formulieren voor sport- of lidmaatschap vergoedingen voor inwoners met een laag inkomen. Of om kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. De hulp van de formulierenbrigade is kortdurend. Dit betekent dat een vraag in principe opgelost moet kunnen worden met één afspraak. Als inwoners meer begeleiding nodig hebben, dan worden ze doorverwezen naar andere hulpverlening.

Inwoners die formulieren niet of niet goed invullen, lopen allerlei regelingen of geldbedragen mis. Er kunnen dan financiële problemen ontstaan. De formulierenbrigade kan helpen om dit te voorkomen.

Locatie inloopspreekuur gemeente Berg en Dal

De inloopspreekuren zijn om de week in het Voorzieningenhart op de Heuvel in Groesbeek. Hier zitten ook het sociaal team Berg en Dal, de participatieconsulenten en Berg en Dal Werkt. Door samen op één locatie aanwezig te zijn kunnen de organisaties makkelijk samenwerken en naar elkaar doorverwijzen. Inwoners kunnen ook nog steeds terecht bij de ouderen adviseurs en de Wmo adviesgroep voor het invullen van formulieren en het lezen en beantwoorden van moeilijke brieven. De vrijwilligers van deze organisaties komen bij de mensen thuis langs.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar starten formulierenbrigade

Reageren is niet toegestaan.