Carrousellid Theo van der Velden overleden

MILLINGEN AAN DE RIJN – Vrijdagochtend is Theo van der Velden in zijn woonplaats Millingen aan de Rijn op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was carrousellid in de gemeente Berg en Dal.

De politiek in

Theo ging met vervroegd pensioen als timmerfabrikant. Als voorzitter van een grote Millingse vereniging kwam hij er achter dat er voor hem op politiek vlak toch nog wat werk aan de winkel was. Zo kwam hij bij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) terecht; een partij met Millingse roots.

20 jaar actief

Theo is 20 jaar actief geweest in de lokale politiek. In 2000 werd hij lid van GJS en twee jaar later nam hij namens die partij plaats in de gemeenteraad. Op 14 mei nam hij na 18 jaar afscheid als raadslid. Maar, Theo kon de politiek nog niet helemaal loslaten en wilde zich als carrousellid blijven inzetten voor de gemeenschap.

Koninklijke Onderscheiding

Voor zijn raadslidmaatschap kreeg Theo op 15 mei in zijn eigen woning een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Zijn vrouw Jozé mocht deze opspelden. Na de uitreiking sprak hij met passie over één van zijn grote hobby’s: schietsport. Ook was Theo veel bezig met fotografie. Daarnaast was hij als vrijwilliger actief bij het bedrijf van zijn twee oudste zoons.

Gemis

In Theo verliest politiek Berg en Dal een markante persoonlijkheid, wiens eigen geluid, humor en collegialiteit gemist zullen worden. Tijdens de raadsvergadering op 29 oktober wordt er nog even stil gestaan bij het overlijden van Theo. De gemeenteraad en carrousel van Berg en Dal wensen Jozé, kinderen, kleinkinderen, vrienden en kennissen van Theo alle sterkte toe in deze moeilijke periode.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 oktober, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Carrousellid Theo van der Velden overleden

Reageren is niet toegestaan.