Aangepaste actie voor Vlinderkind: ‘We donut give up’

GROESBEEK – Het leek een jaarlijks terugkerend evenement te gaan worden, iedereen hield er al een beetje rekening mee, en de oliebollen ‘voor vlinderkind’ waren op steeds meer tafels te vinden tijdens oud en nieuw. En toen gooide corona ook roet in het eten voor de oliebollenactie bij de Jumbo in Groesbeek voor Stichting Vlinderkind. Gelukkig werd een nieuwe, coronaproof actie bedacht. De komende tijd gaan vrijwilligers de allerlekkerste oud-en-nieuwdonuts verkopen!

Met de aankoop van de donuts steun je een bijzonder goed doel: de strijd tegen de zeer ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidziekte ‘Epidermolysis Bullosa’. Bij EB is de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord. Bij wrijving en/of druk ontstaan er blaren en ontvellingen. Ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan onder meer het gevolg. De huid van kinderen met EB is zo teer als de vleugels van een vlinder. Iedere 20 dagen wordt er in ons land een baby geboren met EB, waarvan meer dan de helft op jonge leeftijd overlijdt. De verwachting is dat EB in de toekomst genezen kan worden, maar daar is natuurlijk veel geld en tijd voor nodig. Stichting Vlinderkind zet zich hiervoor in.

Coronaproof ‘drive-in’ en gratis bezorging

Wil je de speciale oud-en-nieuwdonuts bestellen? Bij Café Hopmans op De Horst in Groesbeek wordt een speciale ‘drive-in’ gemaakt waar de bestelde donuts (en appelflappen) op donderdag 31 december coronaproof klaar zullen staan. Een vriendelijke bakker schenkt maar liefst 8.000 smakelijke donuts, en de opbrengst gaat dan ook voor 100 procent naar Stichting Vlinderkind. Bezorgen is ook mogelijk, en wordt gratis verzorgd door vrijwilligers. De donuts zijn er in allerlei soorten en worden per doosje van 4 stuks verkocht. Eén doosje met 4 verschillende donuts kost €4,00, voor twee doosjes (in totaal dus 8 donuts) betaal je €7,50. Ook zijn er kleine appelflappen (4 stuks voor €3,00) verkrijgbaar. Stuur een berichtje met je bestelling naar Wendy: 06-53762201.

Geen donuts, wel doneren?

Natuurlijk is een bijdrage aan de digitale collectebus van Stichting Vlinderkind ook meer dan welkom. Deze vind je via geef.nl/nl/actie/vlinderkind/donateurs of de QR-code:


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Aangepaste actie voor Vlinderkind: ‘We donut give up’

Reageren is niet toegestaan.