Aanzienlijk minder vuurwerkschade

GROESBEEK – De afgelopen jaarwisseling heeft voor aanzienlijk minder schade gezorgd dan de afgelopen jaren. Zo zijn er dit jaar bijvoorbeeld geen ruiten van bushokjes gesneuveld.

Bovendien heeft de gemeente dit jaar met minder werknemers hoeven controleren op schade, waardoor ook de kosten voor het inventariseren lager zijn. De uiteindelijke schade kan nog wat hoger uitvallen doordat schades aan rioolkolken vaak pas later in het jaar naar voren komen.

Burgemeester Mark Slinkman is tevreden dat de schade zoveel kleiner is: “Het is een ontzettend zware tijd voor onze ondernemers en verenigingen, die onze steun hard nodig hadden en hebben. We kunnen het schaarse gemeenschapsgeld wel beter gebruiken dan voor het herstellen van vuurwerkvandalisme.” De burgemeester ziet hier ook een argument in voor een permanent vuurwerkverbod: “Nergens in Europa hebben ze deze vernielcultuur, en toch is het overal gezellig op Oudjaarsavond. Het is tijd voor een nieuw normaal.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 januari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Aanzienlijk minder vuurwerkschade

Reageren is niet toegestaan.