Pas op uw teller: 30=30!

GROESBEEK – Ruim 70% rijdt te hard! Afgelopen donderdag heeft de politie weer snelheidscontroles gehouden op de Ringbaan in Molenhoek, een bekende sluiproute voor automobilisten van en naar Groesbeek. In een korte tijd zijn meer dan honderd auto’s met een lasergun gecontroleerd op snelheid. Het merendeel van de automobilisten reed rond de 40 km/u. Auto’s waarbij een snelheid van 48 km/u of hoger werd gemeten zijn van de weg gehaald en de bestuurders zijn geconfronteerd met hun rijgedrag.

In heel Molenhoek is de maximale snelheid binnen de bebouwde kom 30 km/u, met uitzondering van de Rijksweg waar u 50 mag rijden. De route van en naar Groesbeek via de Ringbaan en de Heumensebaan is al jaren een bekend verkeersknelpunt. Er wordt vaak veel te hard gereden, ondanks alle aanpassingen aan de weg en inspanningen van buurtbewoners. Per dag komen er gemiddeld zo’n 8.000 auto’s over deze route en ‘te hard rijden’ is een groot probleem voor de omwonenden.

(Verkeers)acties

Wijkagent Richard Roggeveen heeft Rick Janssen gevraagd voor dit knelpunt een actieplan uit te werken met betrokken partijen: Politie, Veilig Verkeer Nederland, Actiegroep Verkeershinder Heumensebaan en Ringbaan en Dorpsraad Molenhoek. 

In de pers en op sociale media is al veel aandacht geweest voor dit actieplan. Spandoeken op de route herinneren de automobilisten er nog eens aan dat zij een 30 km-zone inrijden. En hoewel eerder geplande snelheidscontroles door coronamaatregelen niet door konden gaan, staan deze voor 2021 weer op de agenda. 

Zondegeld

Een prettige woonomgeving met veilig verkeer is voor iedere inwoner belangrijk. Dus kijk eens wat vaker op uw teller en pas uw snelheid aan. Bovendien zijn de boetes voor te hard rijden binnen de bebouwde kom in een 30 km-zone zonde van het geld: 10 km te hard kost €108,-, 20 km te hard €260,- en 30 km te hard: €440,-.

En de bestuurder die dacht andere weggebruikers te moeten waarschuwen voor de politiecontrole kreeg een bekeuring voor ‘onnodig seinen met groot licht’.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 januari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Pas op uw teller: 30=30!

Reageren is niet toegestaan.