Formulierenbrigade in Berg en Dal start op 4 maart

GROESBEEK – Vanaf 4 maart 2021 gaat de formulierenbrigade van start in de gemeente Berg en Dal. De formulierenbrigade helpt inwoners bij het invullen van (online) formulieren. De spreekuren van de formulierenbrigade zijn om de week op de donderdag van 11.00 tot 14.00 uur, in Voorzieningenhart Op de Heuvel in Groesbeek.

De eerste keer is op donderdag 4 maart. Inwoners kunnen een afspraak maken via www.sshbsupport.nl/formulierenbrigade/#contact. Of via 06-13 08 17 34. Door de coronamaatregelen werkt de formulierenbrigade voorlopig alleen op afspraak.

Wat voor soort hulp?

De formulierenbrigade helpt inwoners die (financiële) vragen hebben. Of moeite met het begrijpen van (online) formulieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om formulieren voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Of een goedkopere zorgverzekering. De formulierenbrigade kan ook controleren of de juiste gegevens bij de belastingdienst bekend zijn, voor het aanvragen van zorg- en huurtoeslag.

Wethouder Irma van de Scheur:

‘’Formulieren invullen is vaak best ingewikkeld. Een foutje bij het invullen is snel gemaakt. Sommigen beginnen er zelfs niet aan omdat ze het te moeilijk vinden. Dit kan grote gevolgen hebben. Mensen lopen allerlei regelingen en vergoedingen mis. Er kunnen daardoor financiële problemen ontstaan. Met de formulierenbrigade willen we voorkomen dat mensen in de problemen raken omdat ze een formulier niet of niet goed hebben ingevuld. Fijn dat er vrijwilligers zijn die onze inwoners willen helpen.”

De gratis hulp van de vrijwilligers van de formulierenbrigade is kortdurend. Dit betekent dat één afspraak in principe voldoende moet zijn. Heeft een inwoner meer hulp nodig? Dan verwijst de formulierenbrigade door naar andere hulpverleners.

Samen met Heumen en Mook en Middelaar

Berg en Dal pakt de formulierenbrigade samen met de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar op. Op de donderdagen in de even weken is formulierenbrigade in de gemeente Berg en Dal. Op de andere donderdagen in Heumen of Mook en Middelaar. Inwoners van alle drie de gemeenten kunnen bij alle drie de spreekuren terecht.

Meer informatie: https://www.sshbsupport.nl/formulierenbrigade/#contact


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 februari, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Formulierenbrigade in Berg en Dal start op 4 maart

Reageren is niet toegestaan.