Boek over persoonlijke verhalen van Arnhemse evacués na Market Garden

REGIO – De heer Looijs interviewde in de jaren 80 ruim honderd overlevenden over de evacuatie na Market Garden en verwerkte hun verhalen tot een boek. De auteur maakte de evacuatie als vierjarig kind mee. Samen met zijn familie liep hij onder erbarmelijke omstandigheden naar Apeldoorn.

Later keerde de heer Looijs terug naar Arnhem, waar hij samen met zijn vrouw zijn kinderen opvoedde in de wijk Presikhaaf. In 1984 was de heer Looijs een van de organisatoren van de herinneringswandeling, waarbij, veertig jaar ná de evacuatie, de route van Arnhem naar Apeldoorn, opnieuw gelopen werd.

In april 2020 kwam de dochter van de auteur, Ayla Looijs, met het verzoek bij uitgeverij 18.02 publishing of van het op papier getypte manuscript een boek gemaakt kon worden. In eerste instantie ging het om één boek als verjaardagscadeau voor haar vader Willem Looijs, maar na overleg met de heer Looijs bleek dat hij de wens had om het boek uit te geven.

Met het boek vol verhalen en historisch fotomateriaal worden de herinneringen aan het Gelderse en specifiek aan het Arnhemse oorlogsverleden in leven gehouden. Een goede reden voor de uitgeverij om tot uitgave over te gaan. Het boek zal eind mei 2021 uitkomen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 maart, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Boek over persoonlijke verhalen van Arnhemse evacués na Market Garden

Reageren is niet toegestaan.