Formulierenbrigade gestart

GROESBEEK – De formulierenbrigade is op donderdag 4 maart gestart in onze gemeente. De vrijwilligers van de formulierenbrigade helpen inwoners die moeite hebben met het invullen van (online) formulieren. Wethouder Irma van de Scheur was erbij om haar waardering uit te spreken.

Wethouder Irma van de Scheur:

‘’Formulieren invullen is vaak best ingewikkeld. Een foutje bij het invullen is snel gemaakt. Sommige inwoners beginnen er zelfs niet aan omdat ze het te moeilijk vinden. Dit kan grote gevolgen hebben. Mensen lopen allerlei regelingen en vergoedingen mis. Er kunnen daardoor financiële problemen ontstaan. Met de formulierenbrigade willen we voorkomen dat mensen in de problemen raken omdat ze een formulier niet of niet goed hebben ingevuld. Fijn dat er vrijwilligers zijn die onze inwoners willen helpen.”

Afspraak maken?

Heeft u moeite met het invullen van formulieren? Maak dan een afspraak met onze formulierenbrigade. Dit kan via www.regionaleformulierenbrigade.nl. Of telefonisch via 06-13 08 17 34.

Door de coronamaatregelen werkt de formulierenbrigade voorlopig alleen op afspraak.

Wanneer zijn de spreekuren van de formulierenbrigade?

Wanneer: van 11.00 tot 14.00 uur op de donderdagen in de even weken. Dus op 18 maart, 1 april, 15 april, etc.
Waar: voorzieningenhart Op de Heuvel, Ericastraat 39, Groesbeek

Wat voor soort hulp?

De formulierenbrigade helpt u bij het aanvragen van bijvoorbeeld:

  • Een ander internet- of telefoonabonnement
  • Kwijtschelding belastingen van de gemeente
  • Een andere energieleverancier
  • Een andere zorgverzekering
  • Zorgtoeslag
  • Huurtoeslag

Bron: gemeente Berg en Dal 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Formulierenbrigade gestart

Reageren is niet toegestaan.