Overhandiging 1ste exemplaar boek ‘kinderen in coronatijd’ 

Corona heeft veel gevolgen (gehad) voor iedereen. Hoe was dit voor de kinderen uit onze  gemeente? Ruim 100 basisschoolkinderen (groep 7/8) hebben hier in een opstel over  geschreven. Deze zijn gebundeld in een boek. Burgemeester Mark Slinkman stond aan de  basis van dit idee. Hij overhandigt de eerste exemplaren aan de opstelschrijvers van de Sint  Laurentiusschool in Kekerdom. U bent van harte welkom hierbij. 

Wanneer: Woensdag 14 juli 09.00 uur 

Waar: Basisschool Sint Laurentius, Schoolstraat 7 Kekerdom 

Waarom dit boek? 

“Het enige voordeel aan de lockdown was dat ik op alle tijden kon eten en met onze hond  kon spelen en wandelen. Maar voor de rest was het echt vreselijk”, aldus één van de  kinderen. Ruim 100 kinderen hebben in een opstel verwoord wat deze coronaperiode met  hen heeft gedaan en hoe ze het beleefd hebben. De gemeente heeft hier een boek van  gemaakt. Leuk voor nu en een kostbaar geschenk aan de geschiedkundigen van de  toekomst. Geschiedenis wordt meestal geschreven door en voor volwassenen.  Gebeurtenissen worden zo automatisch bekeken vanuit hun perspectief. De  geschiedschrijving van de unieke coronaperiode is completer doordat schoolkinderen  hebben vastgelegd hoe zij hun leven ervaarden in coronatijd. 

Na de Sint Laurentiusschool gaat burgemeester Mark Slinkman op bezoek bij de leerlingen  van de andere scholen die meegedaan hebben. 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juli, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Overhandiging 1ste exemplaar boek ‘kinderen in coronatijd’ 

Reageren is niet toegestaan.