Ondernemers in winkelgebied Groesbeek en centrum Millingen aan de slag met toegankelijkheid

GROESBEEK / MILLINGEN – Het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland vraagt van 23 augustus tot en met 3 september in winkelgebied Groesbeek en centrum Millingen aandacht voor toegankelijkheid. De deelnemende winkels en horecagelegenheden worden in deze periode getoetst én geadviseerd op het behalen van een erkend basisniveau van toegankelijkheid.

Ondernemers gaan vervolgens aan de slag met deze praktische tips en handvaten. Vanuit de MKBuzz, een Volkswagen-campagnebus, die deze periode in Groesbeek en Millingen aanwezig is, kunnen ondernemers en het winkelend publiek langskomen voor meer informatie.

Toegankelijkheid van bedrijven wordt steeds belangrijker

Het hebben van een toegankelijke winkel of horecagelegenheid is anno 2021 van belang en wordt, gezien de vergrijzing in Nederland, steeds belangrijker. Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben een beperking. Mensen die slechtziend, doof of rolstoel gebonden zijn willen, net als alle andere mensen, zo zelfstandig mogelijk kunnen winkelen of hun boodschappen kunnen doen.

Ondernemers staan hier niet altijd bij stil. De ruimte in een pand is vaak beperkt, tegelijkertijd willen ondernemers logischerwijs wel alle producten aanprijzen. Het resultaat: een winkel wordt een hindernisbaan en met name voor mensen met een beperking letterlijk een drempel om naar binnen te gaan. MKB Toegankelijk activeert en stimuleert ondernemers om zelf aan de slag te gaan met de toegankelijkheid van hun eigen bedrijf.

Quick fix!

Met kleine aanpassingen aan een bedrijfspand of de aanwezige voorzieningen, kunnen grote stappen gezet worden in het toegankelijk maken van een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan: een drempelhulp voor de deur, bestickering van ramen en deuren of het verbreden van gangpaden.

Uiteindelijk werkt MKB Toegankelijk toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke winkelroutes en horecagelegenheden in Nederland. Want iedereen moet kunnen meedoen en ongehinderd een dagje erop uit kunnen.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 augustus, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Ondernemers in winkelgebied Groesbeek en centrum Millingen aan de slag met toegankelijkheid

Reageren is niet toegestaan.