Gemeente Berg en Dal biedt voedselbank ruimte voor moestuin

GROESBEEK – De voedselbank Groesbeek en omstreken wil zelf groenten verbouwen. Daarvoor was de voedselbank op zoek naar een stuk grond van 2.000 vierkante meter. De gemeente Berg en Dal kocht een stuk grond aan de Cranenburgsestraat.

Onlangs besloot de gemeente dat de voedselbank deze grond mag gebruiken voor de moestuin. De voedselbank krijgt ook een bijdrage van € 5.000,- om de moestuin in te richten. De voedselbank Groesbeek en omstreken is actief in de gemeente Berg en Dal en de gemeente Heumen. Ze ondersteunen zo’n 120 gezinnen, waarvan 90 in de gemeente Berg en Dal.

Wopke Veenstra, voorzitter van de voedselbank: “Geweldig dat de gemeente, zo kort nadat we het verzoek hebben gedaan, al met dit stuk grond is gekomen dat helemaal aan onze behoefte voldoet”.

Wethouder Irma van de Scheur is blij dat de gemeente de voedselbank op deze manier een helpende hand kan bieden: “De voedselbank ondersteunt heel veel gezinnen in onze gemeente. Het is fantastisch dat de voedselbank een deel van haar groenten en aardappels zelf kan verbouwen. De moestuin biedt ook een mooie dagbesteding voor de klanten van de voedselbank. We zijn blij dat we deze kans hebben om de voedselbank te helpen.”

Coronamiddelen voor vijf ideeën

De bijdrage voor de inrichting van de moestuin betaalt de gemeente uit coronagelden die het Rijk heeft toegekend. Er zijn nog vier andere ideeën die de gemeente van het extra budget wil betalen:

Buurttuinen

Ondersteunen van initiatieven van inwoners voor het opzetten en verder ontwikkelen van buurttuinen in de verschillende kernen. Bijdrage € 6.000,-.

Pleinfeest bij buurtmarkt Breedeweg

Organisatie van een pleinfeest om meer bekendheid te geven aan ontmoetingsmogelijkheden bij de buurtmarkt, zoals buurtsoepie en vrijdagochtend-koffie. Bijdrage € 1.000,-.

Langer zelfstandig thuis gemeentebreed

Gemeentebreed project waarbij vrijwilligers worden opgeleid om thuisbezoeken af te leggen bij oudere inwoners. Er wordt ook een seniorenmarkt georganiseerd. Bijdrage € 8.000,-.

Inloop & Ontmoeting in Kerstendal

Bijdrage voor extra uren Inloop & Ontmoeting in dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal. Door corona moest het dorpshuis voor ‘vaste’ bezoekers een dag extra open. Bijdrage € 10.000,-.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 augustus, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gemeente Berg en Dal biedt voedselbank ruimte voor moestuin

Reageren is niet toegestaan.