Vrouwen in de meerderheid bij Berg en Dalse lintjesregen 2022

GROESBEEK – Bij de afgelopen lintjesregen ontvingen zes inwoners van Berg en Dal een Koninklijke Onderscheiding. Mooi en welverdiend. Alleen … dit waren allemaal mannen. Reden voor burgemeester Slinkman om op te roepen tot het voordragen van meer vrouwen.

Dat heeft effect gehad: een meerderheid van de ingediende aanvragen voor 2022 betreft dames die zich lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Mark Slinkman: “Vrouwen doen zeker niet onder voor mannen als het gaat om vrijwilligerswerk. Toch gaat landelijk tweederde van alle lintjes nog steeds naar een man. Hoog tijd om dat te veranderen en al die stille krachten alsnog in een oranjezonnetje te zetten!”

De ingediende aanvragen zijn dus geen reden om nu op de lauweren te gaan rusten, vindt de burgemeester. Eén zwaluw maakt immers nog geen zomer. Slinkman hoopt dat verenigingen doorgaan met het voordragen van vrouwelijke vrijwilligers. Er zit nog veel verdienste in het sportieve, culturele en maatschappelijke leven van Berg en Dal.

Burgemeester Slinkman: “En kijk ook verder dan degenen die lang bestuursfuncties vervullen. Voor hen natuurlijk alle waardering, maar vergeet ook al die vrouwen –en mannen!- niet die tientallen jaren de handjes letterlijk uit de mouwen steken. Op de velden, in de kantine en de schoonmaak.”

Foto (C): mevrouw Huilmand-Jansen bij Lintjesregen 2020, fotograaf Marcel Vink


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 september, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Vrouwen in de meerderheid bij Berg en Dalse lintjesregen 2022

Reageren is niet toegestaan.