Gratis cursus EHBO bij drank- en drugsongevallen

GROESBEEK – Eerste hulp bij mensen die onder invloed zijn van drank en drugs hebben een net iets andere benadering nodig. Onder invloed reageer, denk en doe je anders dan iemand die nuchter is. Er kunnen ook andere stoornissen optreden, die niet bij een reguliere EHBO-cursus langskomen.

Gemeente Berg en Dal organiseert in oktober of november samen met het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn een gratis EHBO-cursus voor vrijwilligers in gemeente Berg en Dal die te maken hebben met drank- en drugsongevallen.

Ben jij die gezellige barman in de sportkantine? Of ben jij die leuke gastvrouw tijdens de inloop? Ben je vrijwilliger in gemeente Berg en Dal die te maken heeft met drank- en drugsgebruik tijdens het vrijwilligerswerk? Meld je dan voor vrijdag 17 september aan via aan VSPbergendal@fortewelzijn.nl. Je krijgt via de mail een bevestiging van opgave. De cursus zal plaatsvinden in de avonduren in de maand oktober of november. De exacte data en locatie worden bekend gemaakt wanneer je bent aangemeld.

Over de cursus

Het eerste deel van de cursus is online. Je maakt tijdens het online gedeelte van de cursus, die verzorgd wordt door het Rode Kruis, kennis met verschillende middelen. Daarna ga je met het praktijkgedeelte aan de slag. Voor het praktijkdeel heeft het Rode Kruis drank- en drugskoffers samengesteld. Zo kun je zien hoe verschillende drugs er uitzien. Door simulatiebrillen merk je zelf hoe het voelt om onder invloed te zijn. Verder leer je hoe je een slachtoffer kan benaderen en welke eerst hulp je kan verlenen.

Meer informatie over Forte is te vinden op www.fortewelzijn.nl.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 september, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gratis cursus EHBO bij drank- en drugsongevallen

Reageren is niet toegestaan.