Koffie met mantelzorgers: De ergotherapeut

MILLINGEN AAN DE RIJN – Wat doet de ergotherapeut en wat kan hij/zij betekenen voor jou als mantelzorger? En hoe kun je er een beroep op doen? Kom op woensdag 13 oktober van 13:30 – 15:30 uur naar de bijeenkomst ‘Koffie met mantelzorgers’ die ditmaal als thema: De ergotherapeut heeft.

De bijeenkomst is bij sporthal De Duffelt in de  Spiegelzaal aan Gengske 10 in Millingen aan de Rijn. Wil je graag komen? Meld je dan voor maandag 11 oktober aan via info@mantelzorgbergendal.nl of 085 0406066.

Programma

·        13:30 uur: zaal open

·        14:00 uur: welkom met koffie/thee

·        14:00 uur: presentatie door ergotherapeut Bas van der Heijden , ParkinsonNet

Na de presentatie is de gelegenheid om vragen te stellen en te vertellen over jouw mantelzorg. Vrijwilliger Miel Fransen is er namens Mantelzorg Berg en Dal.

·        15.30 uur: einde programma.

Over de ergotherapie

Indien mensen door gezondheidsproblemen beperkingen ervaren in de dagelijkse activiteiten die voor hen belangrijk zijn, kan ergotherapie nodig zijn. Een lichamelijk of psychisch probleem of een vertraagde ontwikkeling kan zelfstandigheid beperken.

Door het vergroten van de (eigen) mogelijkheden worden betekenisvolle, dagelijkse activiteiten weer mogelijk, en kunnen mensen (langer) thuis functioneren.

De rol van mantelzorgers daarbij is essentieel. Ergotherapie kan je ondersteunen in deze zeer belangrijke, uitdagende maar soms misschien wel moeilijke rol.

Je kunt dan denken aan tips, voorbeelden, analyseren, voordoen van handelingen, informatie of als klankbord.

Buiten het aanpassen van de omgeving, door bijvoorbeeld een beugel te plaatsen om makkelijker van toilet op te staan, bespreekt een ergotherapeut ook met jou wat voor jou belangrijk is.

Meer informatie over Mantelzorg Berg en Dal is te vinden op www.mantelzorgbergendal.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 oktober, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Koffie met mantelzorgers: De ergotherapeut

Reageren is niet toegestaan.