Afrika Museum een van de kindvriendelijkste musea in Nederland

REGIO – Het Afrika Museum in Berg en Dal is door kinderen verkozen tot één van de 65 kindvriendelijkste musea in Nederland! De museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar, gaven het museum het rapportcijfer 8.68. Daarnaast mag het Afrika Museum het keurmerk ‘Kidsproof’ een jaar lang gebruiken.

De inspecteurs roemden het museum onder andere vanwege het museumpark en de verschillende workshops die te volgen zijn. ‘[…] ik heb een mozaïektegel en een olifant uit mergel gemaakt en een armband gevlochten. Dat was heel leuk om te doen’, aldus een van de kinderen.

‘We zijn ontzettend blij met het prachtige rapportcijfer, vertelt Rachel Voorbij, woordvoerder van het Afrika Museum. ‘We willen onze bezoekers de mogelijkheid geven om via verschillende activiteiten meer te leren over het verleden en het heden van het continent Afrika. Het is dan ook fijn te horen dat onze workshops zo gewaardeerd worden door kinderen. Natuurlijk staan deze activiteiten ook centraal tijdens de aankomende kerstvakantie.’

De geselecteerde musea werden bekendgemaakt tijdens de Museumkids Awards op maandag 29 november. Het Discovery Museum in Kerkrade kreeg het hoogste cijfer, een 9.2, en mag zich hét ‘Kidsproof Museum 2022’ noemen.

Over de museuminspectie

Ruim 3.000 kinderen hebben in totaal bijna 8.000 inspecties gedaan, waarbij ze musea rapportcijfers geven én tips over wat er nog leuker of beter kan. In totaal kregen 65 musea gemiddeld een 8 of hoger. Die musea zijn in alle provincies te vinden en mogen een jaar lang het predicaat Kidsproof voeren.

Een overzicht van alle Kidsproof-musea is te zien op museumkids.nl.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 december, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Afrika Museum een van de kindvriendelijkste musea in Nederland

Reageren is niet toegestaan.