GroenLinks Berg en Dal gaat met nieuwe lijst voor burgerparticipatie

BERG EN DAL – De leden van GroenLinks Berg en Dal stelden deze week de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vast. Opvallend is een nieuw gezicht als lijsttrekker: Caroline de Greeff. Zij is in de gemeente en regio vooral bekend om haar werk in burgerinitiatieven. De huidige fractieleden Rona Vree, Florian Gödderz en Marjan Verdijk zijn de volgende kandidaten. Ali Homayouni en Elco van Noort zijn nieuw op de lijst.

Van links naar rechts: Ali Homayouni, Caroline de Greeff, Rona Vree, Nelson Verheul (wethouder), Marjan Verdijk, Laure d’Hondt, Florian Gödderz, Elco van Noort (boven), Xander Bardie (onder). 

Partij voor vernieuwing en stabiliteit

De klimaatpartij van Berg en Dal heeft samen bewust gekozen voor deze opbouw. “We staan voor vernieuwing en dat willen we ook laten zien door nieuwe sterke kandidaten hoog op de lijst te plaatsen, vertelt bestuurslid Peter Maas. Tegelijkertijd willen we ervaring behouden met de huidige raadsleden. We hebben met onze leden het programma opgesteld, waarin we naast groen en sociaal de komende raadsperiode extra nadruk leggen op open en participatie. Daar past het profiel van Caroline de Greeff uitstekend bij.”

Stem voor alle inwoners

De lijsttrekker is sociaal ondernemer in onze gemeente en heeft een achtergrond in communicatie en management. Lokaal is zij vooral bekend vanwege haar inzet voor energieprojecten met burgers, zoals de zonnepanelen op grote daken via Energierijck. Ook leidde ze projecten samen met andere inwoners op het gebied van eerlijke handel, duurzaam voedsel en de circulaire economie.

“Met veel enthousiasme zet ik mij komende raadsperiode in voor een groene, sociale en open gemeente”, zegt De Greeff. “Met mijn ruime ervaring in burgerinitiatieven wil ik graag aan de slag om inwoners echt een stem te geven bij moeilijke thema’s als klimaat, biodiversiteit, wonen en vertrouwen in de overheid.”

Diverse lijst

De lijst is zorgvuldig samengesteld door een commissie, in samenspraak met de kandidaten. Bijna alle kandidaten zijn op dit moment echt actief binnen de partij, als fractielid, in de carrousel, als bestuurslid of in een commissie.

“Samen vormen zij een heel diverse lijst in achtergrond, leeftijd, gender, woonplaats en overtuiging. Tegelijk delen ze de GroenLinks waarden voor een groene, sociale en open samenleving”, rondt Peter Maas af.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 december, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor GroenLinks Berg en Dal gaat met nieuwe lijst voor burgerparticipatie

Reageren is niet toegestaan.