5000 Wijkhelden in de regio Nijmegen

REGIO – In de laatste maand van het jaar meldde de 5000e Wijkheld in de regio zich aan. Een prachtige mijlpaal, waar Dar enorm trots op is. Op vrijdag 10 december bracht Dar een bezoek aan de 5000e Wijkheld. Wijkheld Aron uit de gemeente Nijmegen werd in het zonnetje gezet en kreeg een uniek veiligheidshesje en een pet cadeau. Zo kan iedereen zien dat hij de 5000e Wijkheld is. Hij kreeg ook een taart om het te vieren.

Een twee-in-één actie

Aron is blij met zijn cadeaus. Hij gaat vaak met papa, mama of met het hele gezin op pad om zwerfafval op te ruimen: ‘We gaan regelmatig een rondje wandelen en maken meteen de buurt wat schoner. Een mooie twee-in-één actie! We komen tijdens het wandelen vooral veel lege blikjes en pizzadozen tegen. Die ruimen we dan op.’

Wat zijn Wijkhelden?

Wijkhelden houden samen hun buurt schoon! Zij zijn actief in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen. Samen of alleen gaan zij op pad om zwerfafval op te ruimen. Dit doen jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of in groepjes. Als Wijkheld worden kinderen zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zij leren hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Het is daarnaast gezond en leuk om buiten bezig te zijn.

Ook Wijkheld worden?

Iedereen kan zich aanmelden als Wijkheld. Dit doe je via de website www.wijk-helden.nl. Spullen voor het opruimen van zwerfafval krijg gratis je van Dar.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 december, 2021 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor 5000 Wijkhelden in de regio Nijmegen

Reageren is niet toegestaan.