Oprichting De Cantorij in Groesbeek

GROESBEEK – Er wordt in Groesbeek een cantorij opgericht. Dat is een liturgische zanggroep. Inmiddels zijn er vier belangstellenden. De groep zal bestaan uit minimaal 15 enthousiaste zangers en zangeressen, liefhebbers van kerkmuziek.

Het repertoire bestaat uit één- en meerstemmige, liturgisch verantwoorde liederen, bijvoorbeeld uit de traditie van de gemeenschappen in Taizé en Iona, maar ook van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen.

Het is de bedoeling, dat De Cantorij vanaf voorjaar 2022 met enige regelmaat de vieringen in de kerken van Groesbeek muzikaal opluistert. Eén maal per week zal De Cantorij repeteren. In onderling overleg zullen tijdstip en locatie worden bepaald.

De Cantorij zal onder leiding komen te staan van dirigent, organist en cantor Eugène Ceulemans. U kunt zich opgeven voor dit parochiekoor door een mail te sturen naar: decantorijgroesbeek@xs4all.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 februari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Oprichting De Cantorij in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.