Maak kennis met nieuwe technieken in de bibliotheek

GROESBEEK – Gordijnen die vanzelf opengaan, een pratende robot.. wil je meer weten over deze slimme technologieën? In de bibliotheken in Groesbeek en Beek-Ubbergen kun je als vijftigplusser op 8 en 22 maart demonstraties bijwonen over thuistechnologie en robots.

 

Nieuwe technieken ontwikkelen zich razendsnel, maar wat kun je hier zelf eigenlijk mee? In verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid kun je dit ontdekken.

DigiDemo 50+ over Thuistechnologie

De gordijnen die vanzelf openen, lampen die automatisch aangaan of een robotstofzuiger die je huis schoonmaakt. Slimme technologie voor thuis: voor de een is het een luxeproduct, voor de ander bittere noodzaak. GeneratieThuis ondersteunt ouderen met praktische instrumenten op het gebied van wonen en technologie. Tijdens deze demonstratie laten ze veertien slimme hulpmiddelen voor in huis zien.

Datum: dinsdag 8 maart 2022
Tijdstip: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Groesbeek
Prijs: Gratis, meld je aan via groesbeek@obgz.nl of in de bibliotheek zelf

DigiDemo 50+ over robots

Een robot programmeren moeilijk? Nee hoor, het is makkelijker dan je denkt. Met behulp van biebrobot Robin leer je hoe dat nu eigenlijk werkt, een robot laten doen wat jij wil. Je ziet hoe je de robot kunt laten praten en dansen. Ook kom je erachter wat de robot allemaal kan en begrijpt, én je gaat in gesprek over de rol van robots in de maatschappij.

Datum: dinsdag 22 maart 2022

Tijdstip: 11.00 – 12.00 uur
Locatie: Bibliotheek Beek-Ubbergen
Prijs: Gratis, meld je aan via beek-ubbergen@obgz.nl of in de bibliotheek zelf

De Bibliotheek Gelderland Zuid biedt nog veel meer mogelijkheden om digitaal vaardiger te worden. Meer weten? Neem eens een kijkje op www.obgz.nl/digitaalvaardig. Of vraag naar de brochure ‘Digitaal op weg’ in de bibliotheek. 

Foto (C): Marcel Krijgsman 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 februari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Maak kennis met nieuwe technieken in de bibliotheek

Reageren is niet toegestaan.