Drugspand in Groesbeek gesloten

GROESBEEK – Burgemeester Mark Slinkman heeft een bedrijfsruimte in het buitengebied van Groesbeek gesloten voor de duur van drie maanden. De politie trof onlangs een hennepkwekerij aan in het pand.

Wat heeft de politie aangetroffen?

In het bedrijfspand werd een kweekruimte aangetroffen met in totaal 81 hennepplanten. Daarnaast zijn allerlei goederen aangetroffen en in beslag genomen die bestemd waren voor de hennepkweek, zoals o.a. assimilatielampen, koolstoffilters en een afzuiginstallatie.

Wat betekent deze sluiting?

Van 24 februari 2022 tot 24 mei 2022 mag het betreffende pand niet gebruikt worden. Het pand moet bovendien zichtbaar afgesloten zijn, de deuren zijn verzegeld. Het toch betreden van het pand is verboden en strafbaar. Dit is voor iedereen duidelijk door op het pand
aangebrachte affiches.

Waarom sluit burgemeester Slinkman dit pand?

De burgemeester sluit dit pand vanwege een overtreding van de Opiumwet. De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan bovendien leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en brandgevaar. En kan een aanzuigende werking op andere criminele activiteiten hebben. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid.

Burgemeester Mark Slinkman licht zijn besluit toe: ”In onze gemeente treden we hard op tegen de productie van en handel in drugs en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in wijken en dorpen staan daarbij bij mij voorop. Ik roep onze inwoners op om drugsactiviteiten te blijven melden, zodat we samen onze gemeenschap veilig houden.”


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 februari, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Drugspand in Groesbeek gesloten

Reageren is niet toegestaan.