Koffie met de mantelzorgers en “De ergotherapeut”

LEUTH – Op 28 maart  organiseert mantelzorg Berg en Dal een informatieve bijeenkomst over de ergotherapie. Wat doet de ergotherapeut en wat kan hij/zij betekenen voor jou als mantelzorger? En hoe kun je er een beroep op doen?

Indien mensen door gezondheidsproblemen beperkingen ervaren in de dagelijkse activiteiten die voor hen belangrijk zijn, kan ergotherapie nodig zijn. Een lichamelijk of psychisch probleem of een vertraagde ontwikkeling kan zelfstandigheid beperken.

Door het vergroten van de (eigen) mogelijkheden worden betekenisvolle, dagelijkse activiteiten weer mogelijk, en kunnen mensen (langer) thuis functioneren.

De rol van mantelzorgers daarbij is essentieel. Ergotherapie kan je  ondersteunen in deze zeer belangrijke, uitdagende maar soms misschien wel moeilijke rol. Je kunt dan denken aan tips, voorbeelden, analyseren, voordoen van handelingen, informatie of als klankbord.

Buiten aanpassingen aan de omgeving, zoals bijvoorbeeld een beugel plaatsen om makkelijker van toilet op te staan, bespreekt een ergotherapeut ook  wat voor jou als mantelzorger belangrijk is. Daarbij is oog voor het hoe en waarom je de zorgactiviteiten/ handelingen doet, en welke routines je hebt.  

Heb je vooraf specifieke vragen die je graag besproken wilt hebben? Die kun je  bij aanmelding doorgeven. Ook het kopje koffie ontbreekt deze keer niet!

Datum: op maandag 28 maart, 14:00 uur – 16:00 uur 

Adres: Kulturhus Leuth, Reusensestraat 4, 6578 AR Leuth

Programma: 

14:00 uur: zaal open

14:30 uur: welkom met koffie/thee

14:30 uur: presentatie door Bas van de Heijden

Na de presentatie is de gelegenheid om vragen te stellen en te vertellen over jouw mantelzorg. Vrijwilliger Miel Fransen is er namens Mantelzorg Berg en Dal.

16.00 uur: einde programma.

Aanmelden: 

Wil je graag komen? Meld je dan een week vooraf aan via info@mantelzorgbergendal.nl of 085 0406066.

Uiteraard worden bij alle activiteiten de coronamaatregelen in acht genomen. Soms geldt er een maximum aantal deelnemers, aanmelden vooraf is verplicht.

Meer informatie over Mantelzorg Berg en Dal is te vinden op www.mantelzorgbergendal.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Koffie met de mantelzorgers en “De ergotherapeut”

Reageren is niet toegestaan.