Berg en Dal toont solidariteit met Oekraïne met een bijeenkomst

GROESBEEK – Op donderdag 3 maart 2022 om 18:30 uur is er een bijeenkomst bij het evacuatiemonument aan de Mooksebaan in Groesbeek. De gemeenteraad van Berg en Dal, het hoogste orgaan in de gemeente, staat die avond stil bij de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne.

Oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Op 24 februari 2022 is Rusland Oekraïne binnengevallen. De raadsleden zijn hier ontzettend van geschrokken. Zij en vele andere inwoners zijn opgegroeid in vrede en veiligheid en hadden het nooit voor mogelijk gehouden dat er een aanvalsoorlog in Europa zou plaatsvinden. Dat het internationaal recht en het zelfbeschikkingsrecht van Oekraïne met zijn democratisch gekozen regering geschonden zou worden.

Bloemstukken

Tijdens de bijeenkomst worden er toespraken gehouden door burgemeester Mark Slinkman en de directeur van het Vrijheidsmuseum, Wiel Lenders. Daarna worden er bloemstukken gelegd namens de gemeente, de gemeenteraad en het Vrijheidsmuseum. Iedere inwoner is van harte welkom om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 19:00 uur.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Berg en Dal toont solidariteit met Oekraïne met een bijeenkomst

Reageren is niet toegestaan.