Aan tafel in de wijk: gesprekken over dementie

GROESBEEK – Op 29 maart is het Wereld Alzheimerdag. Ken je iemand met Alzheimer? Kom dan op dinsdag 29 maart naar de talkshow ‘Aan tafel in de wijk’ in Bibliotheek Groesbeek. Gespreksleider Elma Vriezekolk gaat in gesprek met Alzheimer-deskundigen en een mantelzorger.

Iemand met Alzheimer, ook wel dementie genoemd, heeft geheugenproblemen en krijgt steeds meer moeite met dagelijkse vaardigheden. Elma Vriezekolk gaat tijdens de talkshow ‘Aan tafel in de wijk’ in gesprek met Prof. Dr. Raymond Koopmans van het Radboudumc. Hij doet onderzoek naar oude en jonge mensen met de ziekte van Alzheimer. Projectleider Mirjam Verweij-Weima van Stichting Dementievriendelijk Berg en Dal vertelt wat je voor een Alzheimerpatiënt kunt betekenen. Een mantelzorger neemt plaats aan tafel om eigen ervaringen te delen. Ook is er muziek en ’t Soetrijck Groesbeek zorgt voor zoete lekkernijen.

Bibliotheekleden betalen € 4,- voor een kaartje, overige bezoekers € 5,-. Kaartjes zijn te koop in de bibliotheek of via www.obgz.nl/agenda.

Foto (C): Patrick Messmer 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Aan tafel in de wijk: gesprekken over dementie

Reageren is niet toegestaan.