Een ode aan Groesbeek

Die ode brengt iedere -zelfs eens nietsvermoedende- passant die via een van de vele invalswegen Groesbeek bereikt. Zomaar en spontaan. Zeker diegenen die via de glooiingen van de Zevenheuvelenweg dit markante dorp bereiken.

Al is het maar omdat Groesbeek je in alle opzichten omarmt. Diep gelegen in een heuvelachtig en bosrijk landschap en met 25 hectare wijngaard hét wijndorp van Nederland. Maar wat Groesbeek vooral op de kaart zet, is een uniek karakter van historie, schoonheid en saamhorigheid.

Die saamhorigheid wordt gedeeld, bejubeld en bezongen. Zo ook door Monique Noorbergen, Yvon van Oijen en Marc van Demen, docenten aan het Montessori College Groesbeek.

Met hun lied ‘Gek op Groesbeek’ (een bewerking van Bläck Fööss, Köln) dat inmiddels de YouTube-kanalen van zowel omroep Groesbeek als omroep Gelderland heeft bereikt, vertolken zij het sentiment dat schuilgaat in de trotse bewoners van deze plaats in het Rijk van Nijmegen. Een sentiment dat zij op dagelijkse basis delen met hun leerlingen. Ook met aankomende leerlingen die op 19 februari als trotse, bijna-brugklassers het schoolgebouw aan de Spoorlaan kunnen bezoeken.

Voor meer informatie: www.montessoricollege.nl/groep 7 + 8/MMvmbo Groesbeek


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Een ode aan Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.