“Ich will hier bei dir stehen”: aangrijpend passieconcert door Kamerkoor Muzimare

BEUNINGEN – Op Palmzondag, zondag 10 april aanstaande geeft Kamerkoor Muzimare om 15.00 uur een passieconcert in de Corneliuskerk in Beuningen. Organist is Tommy van Doorn. Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink.

Kamerkoor Muzimare is in haar ruim 25 jarig bestaan uitgegroeid tot een in alle opzichten groeiend en mooi uitgebalanceerd koor van geoefende amateurzangers. Het zingt zowel profane als religieuze muziek en omdat steeds in binnen- en buitenland de nieuwste partituren worden gezocht is dat regelmatig ook muziek die nog weinig bekend is bij de luisteraars.

Dankzij grote inzet van de zangers kan tijdens de repetities veel aandacht besteed worden aan de muziek en tekst achter de noten. Daarmee heeft het koor door de jaren heen een bijzondere en intense wijze van uitvoeren bereikt, waarmee het een groeiend publiek op diverse locaties steeds weer aangenaam verrast. Een concert van Kamerkoor Muzimare heeft altijd een verhaal en neemt de luisteraar mee op een muzikale reis.

Zo ook tijdens dit concert waarin het koor in muziek van uiteenlopende componisten een verhaal van lijden en sterven bezingt, van verslagen worden en de dood verslaan. Een oud verhaal dat tegelijk zo eigentijds is, in de wereld om ons heen en in onze eigen kleine wereld. Kort na Kerstmis 2019, ruim 2 jaar geleden gaf Muzimare het laatste concert. We konden toen niet vermoeden wat ons te wachten zou staan. De wereld kreeg zwaar te lijden onder de gevolgen van een enorme pandemie en toen deze eindelijk bijna ten einde leek volgde een gruwelijke oorlog. En ook in het persoonlijk leven kregen velen het flink te verduren.

Met het passie- en Paasverhaal in ons hoofd en hart willen we proberen elkaar nabij te zijn en te blijven, hoe moeilijk dat soms ook is, “Ich will hier bei dir stehen”. Prachtige muziek en teksten voor iedereen die de Goede Week wil beleven, voor iedereen die houdt van mooie, intens uitgevoerde koormuziek met een verhaal. 

De entree is gratis. Uw vrijwillige bijdrage in de mandjes achteraf wordt zeer op prijs gesteld.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 maart, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor “Ich will hier bei dir stehen”: aangrijpend passieconcert door Kamerkoor Muzimare

Reageren is niet toegestaan.