Leer met de computer werken in de bibliotheek

GROESBEEK – Wil je graag informatie op internet kunnen opzoeken? Foto’s versturen naar je (klein)kinderen? In Bibliotheek Groesbeek start in mei weer een Klik & Tik-cursus.

In Bibliotheek Millingen aan de Rijn gaat een cursus Werken met de digitale overheid van start. Hier leer je hoe overheidswebsites werken. Beide cursussen zijn gratis.

Tijdens de gratis Klik & Tik-cursus in Bibliotheek Groesbeek helpen geduldige begeleiders je in kleine groepjes op weg. Je leert de basis die je nodig hebt om met een computer te kunnen omgaan. Je leert bijvoorbeeld hoe een toetsenbord en muis werken. Ook ga je het internet op. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om de cursus te kunnen volgen. De cursus start in Bibliotheek Groesbeek bij voldoende inschrijvingen. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten en vindt plaats op dinsdagen van 10 tot 12 uur.

Werken met de digitale overheid

Via de websites van de overheid kun je met je DigiD van alles regelen: zoals belastingaangifte doen, zorgtoeslag aanvragen of je rijbewijs verlengen. Tijdens de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’ in Bibliotheek Millingen leer je stap voor stap hoe je dit soort zaken moet doen. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Na aanmelding neemt de bibliotheek contact met je op om te bespreken wanneer je wilt beginnen.

Wil je meedoen?

Ga naar de bibliotheek en geef je bij de balie op. Je kunt je ook (laten) aanmelden via www.obgz.nl/digitaalvaardig. Of vraag in de bibliotheek naar de brochure ‘Digitaal op weg’.

Foto (C): Marcel Krijgsman 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 april, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Leer met de computer werken in de bibliotheek

Reageren is niet toegestaan.