Operatie Steenbreek: stenen eruit, GROEN erin!

BERG EN DAL – Het is lente! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De lokale tuinadviseur van Operatie Steenbreek kan je daarbij helpen. Samen met jou bedenkt hij een plan hoe je tegels in je tuin kunt vervangen door groen. Daarna kun je zelf aan de slag. Meld je snel aan.

Wil je meer vogels en vlinders in je tuin? Of vind je het belangrijk dat je tuin ‘s zomers minder heet is en na een hoosbui minder nat? Of lijkt het je gewoon gezelliger, een tuin met bomen, struiken en planten in plaats van steen? Hoe dan ook: kijk eens goed in je tuin waar je stenen kunt vervangen door groen. Heb je daar wat hulp bij nodig? Schakel dan de hulp in van hovenier Jan Langeveld voor een gratis Steenbreek tuinadvies. 

Tuinadvies en tegelophaaldienst

De campagne Operatie Steenbreek is een van de veertig maatregelen die de gemeente Berg en Dal en Waterschap Rivierenland nemen tegen wateroverlast en verdroging in de kern Breedeweg. Door je tuin te vergroenen kun je zelf een steentje bijdragen. Of beter gezegd een steentje eruit! Zeker als je bedenkt dat zo’n 65 procent van het verharde oppervlakte van Breedeweg particulier bezit is. De tegels die je uit je tuin haalt, kun je gratis op laten halen door de Steenbreek tegelophaaldienst.

Voorwaarden en aanmelden

Aan het Steenbreek tuinadvies zijn wel een paar voorwaarden verbonden. Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen. In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60 procent met groen aanleggen (bij een heel kleine tuin kan afgeweken worden van dit percentage). En maak een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en één nadat het nieuwe groen is aangeplant.

Aanmelden voor de tuinadviesweken en/of de tegeltaxi kan via steenbreek.breedeweg@debastei.nl.

Voor informatie en inspiratie, neem een kijkje op www.steenbreekbreedeweg.nl.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 mei, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Operatie Steenbreek: stenen eruit, GROEN erin!

Reageren is niet toegestaan.