Kweek uit de Streek: Fietsroutes langs bijzondere lokale boerderijen, wijngaarden en landwinkels

GROESBEEK – Op vrijdag 20 mei is de “Kweek uit de Streek” fietsroute gepresenteerd. Een handige uitklapbare fietsroutekaart met drie verschillende fietsroutes langs ondernemers met streekproducten, verspreid door de gemeente Berg en Dal.

Of het nu gaat om bier, honing, kaas, asperges, ijs, groenten of wijn, de lokale streekproducten uit Berg en Dal staan garant voor ambachtelijk en met liefde bereid, duurzaam, eerlijk en van hoge kwaliteit.

Smaakvolle en (h)eerlijke plekken

Sylvia Fleuren, voormalig wethouder Toerisme en recreatie, nam de nieuwe routebrochure in ontvangst uit handen van Erik de Gans, manager Stichting Toerisme en Recreatie Berg en Dal.

Sylvia Fleuren: ‘Deze fietsroutebrochure neemt je mee naar vele mooie en smaakvolle plekken in onze gemeente. Waar streekproducten met liefde geoogst, bereid en verkocht worden. Onze boeren en streekproducenten zijn trots op hun producten, met liefde voor dier en natuur, en dat willen ze graag laten zien en proeven. Met deze nieuwe fietsroutes kunnen onze bezoekers genieten van de vele ambachtelijke streekproducten en fantastische restaurants. Drie fietsroutes waar je een heerlijk dagje zoet mee bent, letterlijk en figuurlijk!’

Door ’t Laag: zelf fruit plukken en melk tappen

De route “Door ’t Laag” gaat langs al het moois en lekkers dat het laaggelegen gedeelte van Berg en Dal, de Ooijpolder, te bieden heeft. Hier ontdek je hoe het meel op traditionele wijze wordt gemalen in de Thornsche Molen, pluk je zelf een mooie bos bloemen of tap je je eigen flesje verse melk. En wist je dat je in de Ooijpolder ook zelf fruit kunt plukken? Niets smaakt zo lekker als zelf geplukt fruit! De pluktuin van de familie Arnts, Ooijs Moois, is de perfecte plek voor een rustmoment tijdens de streekproductenroute door ‘t Laag. Geniet op deze bijzondere plek van frambozen, bramen en bessen of een mooie bos bloemen die je zelf mag plukken.

Groesbeek Wijndorp

De omgeving van Groesbeek is door het heuvelachtige landschap en de bijzondere grondsoort uitermate geschikt voor wijnbouw. De wijnroute voert langs alle wijngaarden. Tijdens de tocht ontmoet je bevlogen wijnbouwers, die vol trots en met passie vertellen over hun bedrijf. Naast een heerlijk glas Groesbeekse wijn in de wijngaarden kun je onderweg ook afstappen bij een van de vele horecagelegenheden. Ook hier ben je van harte welkom om te genieten van vele (h)eerlijke streekproducten. Verschillende restaurants en horecagelegenheden langs de routes maken lekkere gerechten van lokale producten.

De fietsroutebrochure Kweek uit de Streek (Groente en fruitroute Berg en Dal, streekproducten door ’t Laag en de wijnroute) is vanaf heden gratis verkrijgbaar zijn bij verblijfsaccommodaties, VVV Agentschappen en verschillende horecagelegenheden in de gemeente Berg en Dal.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 mei, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Kweek uit de Streek: Fietsroutes langs bijzondere lokale boerderijen, wijngaarden en landwinkels

Reageren is niet toegestaan.