Koninklijke Onderscheiding voor oud-raadslid Jos Peters

GROESBEEK – Jos Peters (73) uit Beek heeft in de raadsvergadering van 19 mei 2022 een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn raadslidmaatschap. De heer Peters is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Langer dan 12 jaar raadslid

De heer Peters nam in de raadsvergadering definitief afscheid van de raad. Voor vertrekkende raadsleden die 12 jaar of langer lid zijn geweest van de gemeenteraad mag een lintje aangevraagd worden.

CDA, Ubbergen Anders en Voor Berg en Dal

De heer Peters was al vanaf 2002 raadslid. Van 2002 tot en met 2010 bij het CDA in Ubbergen. Daarna werd hij fractievoorzitter van de lokale partij Ubbergen Anders. Vanwege de herindeling in 2015 veranderde de naam van deze partij naar Voor Berg en Dal (nu LOKAAL!). Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar gaf de heer Peters aan een punt achter zijn politieke carrière te zetten.

Uitreiking

De onderscheiding werd, samen met een gedenkpenning, donderdagavond uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman, voorzitter van de gemeenteraad.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 mei, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke Onderscheiding voor oud-raadslid Jos Peters

Reageren is niet toegestaan.