‘Swartin’ Anna & mijn voormoeders

NIJMEGEN – Op verschillende plekken in Nederland wordt jaarlijks tijdens Keti Koti de afschaffing van de slavernij gevierd. Keti Koti betekent ‘verbroken ketenen’, verwijzend naar de boeien waarmee de tot slaafgemaakten vastgezet werden.

In het kader van Keti Koti vindt op zaterdag 2 juli 20.15 uur in De Vereeniging de voorstelling ‘Swartin’ Anna & mijn voormoeders plaats. Een bijzondere performance door de in Suriname geboren theatermaker en filosoof Farida Nabibaks.

Met medewerking van twee dansers laat Farida Nabibaks ‘swartin’ Anna tot leven komen. Aan de hand van het leven van Anna schetst Nabibaks op een persoonlijke manier de ervaringen van haar voormoeders.

Gratis toegang met mogelijkheid tot doneren

De toegang tot deze voorstelling is gratis. Bezoekers kunnen – in plaats van entree te betalen – een donatie doen. Deze donatie komt ten goede van stichting Reframing HERstory Art Foundation. Het doel van de stichting: het ‘reframen’ van de geschiedenis door middel van muziek- en danstheaterproducties.

Info en tickets: sedv.nl/ketikoti

Fotograaf (C): Moigimy Ajeki


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 juni, 2022 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor ‘Swartin’ Anna & mijn voormoeders

Reageren is niet toegestaan.